Водещи новини - дясно Крими

Оставиха в ареста обвинения в убийството на родната си майка Кадир

Добричкият окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура за определяне мярка за неотклонение „Задържане под  стража“ на обвиняем за убийството на майка си, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Магистратите са уважили искането на Окръжната прокуратура в Добрич от съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 23-годишния Кадир Р. Той е обвиняем за престъпление по член 116, ал.1, т. 3 от НК – за убийството на майка от рожден син, за което може да бъде осъден на лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Семейната драма се разиграла на 2 декември след полунощ. След като се върнали в дома си след гостуване в техни приятели, където Кадир употребил солидно количество алкохол, между него и съпругата му възникнал конфликт. Скандалът събудил майката на обвиняемия, която се опитала да разтърве сина и снаха си. Кадир ударил майка си. След това съпрузите продължили разправията в стаята си.

51-годишната жена отново се опитала да спре скандала между двамата. Тогава Кадир я ударил отново. От удара майка му паднала на земята и починала, като причина за смъртта й е тежка черепно-мозъчна травма.

Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *