Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Седмица на Н. Вапцаров отбелязва едноименното училище в с. Карапелит

По традиция, през първата седмица от месец декември Средно училище ”Никола Вапцаров” с. Карапелит, отдава почит на своя патрон - поета на вярата Никола Вапцаров. През тази година се навършват 109-годишнината от рождението му, което е повод за празнично-образователни инициативи в периода 3 - 7 декември, информираха от ръководството на просветното учреждение. От днес стартира празничната програма, с кулминационна точка на самият тържествен 7 декември:
  • Конкурс за портрет на Вапцаров и илюстрации по негови творби
  • ”Най-добър четец на стихове от Вапцаров” в часовете по литература с учениците от прогимназиален етап
  • Представяне на игрален филм в часовете за занимания по интереси в ЦДО и слушане на творби от поета по училищната радиоуредба
На 7 декември - Празника на училището, за гостите на тържеството, от училището са подготвили поетичен рецитал с участието на ученици от четвърти, осми и девети клас. Ще има рецитал, в изпълнение на ученици от шести клас: ”Десет цитата от Никола Вапцаров, актуални и днес”. Прожекция на два документални филма за Вапцаров, песни, танци, драматизация и сценка , изпълнени от ученици от първи, втори и четвърти клас. Петокласниците ще изпълнят стихотворението „Пролет”, а певческа група с ръководител Янка Иванова и танцов състав с ръководител Александър Александров, ще покачат празничното настроение с характерни фолклорни песни и танци. Традиционно, най-добре представилите се ученици през седмицата, посветена на патрона на училището, ще бъдат отличени с поощрителни награди.
c