Водещи новини Образование

За три училища в област Добрич не бяха избрани директори

Нито един от кандидатите за три училища в област Добрич не е успял да издържи конкурса, научи Про Нюз Добрич от началника на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

Така с временно изпълняващи длъжността остават Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ в Добрич, ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев” гр. Каварна и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Балчик.

Кандидатствалите за тях не са успели да съберат необходимия брой точки и предстои Министерството на образованието да насрочи нови конкурси.

За останалите осем училища, за които имаше обявени конкурси, нови директори са избрани и това са основно досегашните временно изпълняващи длъжността. Те са ОУ „Стефан Караджа“ – с. Житница, НУ „Братя Миладинови“ – гр. Каварна, НУ „Христо Ботев“ – с. Септемврийци, СУ „Христо Смирненски“ – с. Крушари, СУ “ Йордан Йовков“ – гр. Тервел, ОУ “ Отец Паисий “ – с. Лозенец, ОУ „Васил Левски“ – с. Преселенци, ОУ „Христо Ботев“ – с. Кардам.

В края на октомври изтече срокът за подаване на заявления за участие в обявените конкурси за директори на 11 училища. Кандидатите са били 13, но един от тях е отпаднал, тъй като не отговаря на условията. Така 12 желаещи ще си оспорват 11 вакантни шефски места, като някои бяха подали документи за няколко училища.

Припомняме, че двама кандидати имаше за директор на Финансово-стопанската гимназия “Васил Левски” в Добрич – настоящият директор Ангел Христов и заместничката му Минка Господинова. Двама желаещи има и за училищата в Лозенец и Преселенци.

Конкурсът се провежда в три етапа. Първият е по документи, следват писмен тест-изпит и интервю.

Няма избран директор и на един от центровете за специална образователна подкрепа – ЦСОП „Академик Тодор Самодумов“ – Кранево. Кандидатът също нен е събрал минималният изискван брой точки.

Преминал е конкурсът и са избрани директори за ЦСОП „Д-р Петър Берон“ в Добрич и ЦСОП „Любен Каравелов“ в Каварна.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *