Каварна Образование

Ученици от Каварна помагат с хранителни продукти на възрастни хора

Успешна бе инициативата на учениците от СУ „Стефан Караджа” в Каварна под надслов „В помощ на възрастните хора  от обезлюдени села във Видинска област”, осъществена по инициатива на Клуба по гражданско образование.

През ноември в училището отвори пункт за събиране на хранителни продукти. Всеки можеше да посети пункта и да дари. Всеки участник в акцията е доброволец и чрез делата си изразява отношение към социалната среда и готовност за съпричастни към болезнените обществени реалности, посочиха от училището.

Благотворителна кауза имаше голям отзвук и бърза реакция от страна на граждани и ученици, споделиха от учебното заведение. Резултатът бил изненадващ и надминал очакванията им. Децата събрали около 700 продукта и така осигурили част от прехраната на нуждаещи се.

„Част от събраните продукти изпратихме. И, както обещахме, ще помислим и за нашия регион. Поради огромната реакция, ще успеем да стигнем и до домовете на най-нуждаещите се в общината. След проучване, продуктите ще бъдат доставени лично от нас”, споделиха от клуба по гражданско образование към СУ “Стефан Караджа”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *