Добрич Общество

Приютът за кучета в Добрич преминава към зоопарка

„Общински приют за безстопанствени животни“ в Добрич да премине към Центъра за защита на природата и животните, както се нарича зоопаркът в Добрич, предвиждат промени в Правилника за дейността на ОП „ЦЗПЖ“. Той е обявен от местната администрация за обществено обсъждане, което ще продължи до 17 декември.

Общинско предприятие „Център за защита на природата и животните” е създадено с предмет на дейност управление и поддържане на зоопаркове, отглеждане, изхранване, ветеринарно лечение, запазване на редки видове животни, подобряване на колекцията от животни с цел запазване на генетичния фонд, поддържане на наличните съоръжения на зоопарк, организиране на образователни, културно-развлекателни и атракционни мероприятия. Към момента числеността на персонала е 12 работници.

Анализ на разпределените задължения и отговорности между съществуващите общински предприятия, показа необходимостта от вътрешна реорганизация на дейностите, с цел оптимално и ефективно управление, се посочва в предложението на общинската администрация. Тя предлага дейността „Общински приют за безстопанствени животни” да премине от Общинското предприятие ”Устойчиви дейности и проекти” към ОП „ЦЗПЖ” с цялата си численост активи и бюджет. По този начин се обединяват в едно предприятие всички дейности, свързани с отглеждане  на животни – необходимост от хранене, ветеринарно обслужване, екарисаж и др. Персоналът на ОП „УДП” намалява с 6 щатни бройки, с колкото се увеличава персоналът на ОП „ЦЗПЖ”, който става общо 18 души.

Счита се, че по този начин дейността на ОП „ЦЗПЖ” ще бъде по икономична и ще има възможност за осигуряване на ежедневна ветеринарно медицинска помощ за животните, използване на общ  транспорт, съвместно използване на екарисажни услуги и други.

Окончателното решение ще има Общинският съвет.

Снимка: Дневник

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *