Храна и напитки

Изтънчено меню предлага Албена за Новогодишната вечеря

С ретро нотка и много модерни техники е изпълнено празничното Новогодишно меню, което Албена предлага за гостите, избрали за посрещнат 2019 година в приказната атмосфера на балните зали в петзвездните хотели „Фламинго гранд” и „Парадайс блу”.

Вдъхновено от различни национални кухни, то е съвместен шедьовър на главните готвачи на „Фламинго гранд” шеф Иван Георгиев, на „Парадайс блу” шеф Христо Узунов и на а-ла-карт ресторанта на „Парадайс блу” шеф Николай Диков.

Празничната вечеря включва изтънчени блюда, приготвени от екологично чисти продукти. Спрели сме се на тези ястия, за да има по-голямо разнообразие, различни стилове, различни видове месо, различни техники на приготвяне, сподели пред Про Нюз Добрич шеф Иван Георгиев.

Новогодишна гала вечеря на 5 -степенно сет меню. Тя стартира с

Изтънчен Новогодишен ордьовър от

розов домат в комбинация със сирене Моцарела и сос Песто, краставици, свежа рукола, маринован печен пипер, домашно приготвен катък, крутони с маслинова паста, лучени кълнове, пътпъдъчи яйца с черен хайвер, сотирани опашки от кралски скариди върху канапе от лимонови зестове, гризина с прошуто всичко това поръсено със сняг от овче сирене. Съчетани са средиземноморска и българска кухня, които предлагат вкусове за  различен тип клиенти.

Богато зареден бюфет с разнообразие от  

микс прясно изпечени ядки и разядки: руска салата, млечна салата, тарама хайвер, дип от боб, лютивка от печен пипер, бейби краставички, бейбицаревички, чеснови брускети билкови брускети, гризини с прошуто, суши

Елегантна комбинация от

маринована в Коантро пушена сьомга, терин от гъши дроб с мариновани в Коняк и трюфелово олио стафиди върху изпечен с пречистено масло билков крутон, пилешко роле с фарш от синьо сирене и боровинкова паста с печени бадеми и хайвер от нар. Набляга се на интернационалния вкус, който като храна събужда сетивата.

Предястието е гъши дроб и сьомга, приготвена сувит. Стремихме се да наблягаме на здравословното хранене, нискотемпературното приготвяне на храната, сподели шеф Христо Узунов.

Главен герой в Новогодишната история

е сочният риб стек Албена, който е с месо от стадата, които се отглеждат във фермите на Албена, осигуряващи екологично чисто месо, без антибиотици и алергени.

На гостите ще бъде поднесен сочен млечен риб стек Албена в дует с карамелизирано пилешко роле, ароматизирано с градински чай от манго и мента, върху поляна от горски гъби с трюфелов парфюм, хрупкави аспержи, пухкаво картофено пюре и пуканки от амарант в мантия от сос Бордо.

Риб стекът се овкусява в последния момент и така се сервира, сподели шеф Иван Георгиев. Чрез това блюдо екипът от топ готвачи запознава гостите на комплекса с производството на телешко месо от фермата на Албена. За читателите на Про Нюз Добрич шеф Иван Георгиев сподели, че за приготвянето на стека, месото трябва предварително да се маринова, за да се усети вкусът му. При нискотемпературното готвене се запазват всички сокове и вещества, които са полезни и не се унищожават, както, когато се готви при по-висока температура.Стремим се да запазим повече вкуса на това, което приготвяме, сподели още главният готвач на Фламинго гранд.

Селекции

от отбрани мезета и сирена, ядки и плодове

Завършваме кулинарното приключение с

Трилогия – изкушение от крем Шампанско, натурален Белгийски шоколад и панакота от вишни

Както е казал Шекспир „All’swellthatEndswell“ — добро е всичко, което завършва добре. Главната сладкарка е предложила кулинарно изкушение от крем шампанско, натурален белгийски шоколад и панакота от вишни. Един многокомпонентен десерт, който няма да остави никого равнодушен в Новогодишната нощ.

Домашно приготвена Новогодишна баница с късмети

Завършва празничното новогодишно меню.

Наред с изисканото меню, приготвено от екологично чисти продукти, Албена предлага на своите гости, избрали курорта, за да посрещнат Новата година, и богата културна програма.

За първи път на морска сцена, в навечерието на Новата година на 30 декември във Вариете-театър “Албена” ще можете да се насладите на култовия мюзикъл “Mammamia” на Софийска опера и балет под режисурата на маестро Пламен Карталов. Билетите за спектакъла са пуснати в продажба.

На 29 декември ще има Балканско парти с неповторимата Деси Слава, на 30 декември ще има Латино парти с участието на група Del Padrе, а в последния ден на годината звездна гала вечер ще е с Графа.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *