Здраве Общество

Благотворителен Коледен базар набира средства в подкрепа на Дани от Добрич

Благотворителен Коледен базар за набиране на средства за лечението на болно момченце от Добрич ще се състои от 12 до 22 декември.

В специална шатра ще бъдат изложени сувенири и красиви подаръци за Коледа, предоставени от дарители. Приходите от тях ще бъдат предназначени  за рехабилитацията на почни двегодишния Дани, който е с диагноза „Детска церебрална парализа”.

Роднини и приятели на семейството започнаха да изработват собственоръчно Коледни сувенири и украса, която да продават на базара, но техните възможности са крайно недостатъчни за един красив и обсипан с много Коледно настроение базар. Затова те се обръщат към цяла България, към всички любители и майстори на ръчната изработка, към всеки човек с молба да се помогне на семейство Ганчеви, като се съберат различни вещи и храна, които да могат да се продават в полза на прекрасният, слънчев, усмихнат и борбен Дани.

„Търсим ръчно изработени сувенири, украса, декорация за дома, гривни, колиета, пръстени, диадеми, брошки, чокъри, обеци, сладки и солени изкушения, детски играчки, пъзели, настолни игри, детски книжки, изобщо всичко, което Ви хрумне на ума, че може да е полезно за благотворителния базар в град Добрич за малкият ни голям герой- Дани”, посочват организаторите.

Ако сте от Добрич, може да се свържете с по-големият брат на Дани – Красимир Веселинов Ганчев на телефон 089 9173933, или да занесете вещите на самия щанд от 12 до 22 декември на Коледния базар. Всеки, който не се намира в града и няма възможност да предаде или занесе лично вещи за базара в подкрепа на Дани, а има желанието да помогне, може да ги изпрати в офис на Еконт- Летен театър, град Добрич, за Красимир Веселинов Ганчев , телефон 089 9173933, като молим да поемете доставката.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи  Йордан Веселинов Генчев е роден в 31 г.с. само 1080 грама в град Добрич. Цели 2 месеца е прекарал в кувьоз със силно увредени органи.  В момента е на годинка и 9 месеца.

При преглед при невролог на 25.11.2017 г., когато Дани е бил само на 10 месеца, е диагностициран с ДЦП. Дотогава момченцето е трябвало да се опитва да се обръща само, да движи крачетата и ръчичките, но не го е правило.

От момента на диагностицирането до днес са провежда всекидневна рехабилитация на Дани. В началото тя е била с продължителност 30 минути дневно, а вече е от 4 до 6 процедури дневно, като събота и неделя са почивните дни на Дани.

„Помощ за Дани от Добрич” набира средства за рехабилитация на 2-годишно момченце

На месец рехабилитацията на Дани възлиза приблизително на 1500 лева. Тя включва Сензорна зала и Психомоторика ( Монтесори), плуване, правят му се масажи и Бобат, Войта, ерготерапия, електростимулации, барокамера, логопед.
Макар за близките на Дани всичките тези разходи да са непосилни, те са категорични, че никога няма да го изоставят и ще направят и невъзможното, за да не спират с рехабилитациите. Защото силно вярват, че Дани ще успее.
До момента цялото му лечение се е провеждало с лични средства на родителите му. Неотдавна те са  получили оферта от клиника „Рибем“ в Турция, която им дава много надежда, но е непосилна за семейния бюджет. За 24 процедури, които се равняват на 12 дни престой за Дани, сумата е 2400 евро, в които не влизат разходите по транспорта, храната и квартирата.

Затова семейството на Дани се обръща към всички хора с добри сърца за помощ.
“Обръщаме се към Вас – добри хора, молим Ви помогнете на Дани да порасне  здраво и силно момче, като му помогнем всички заедно да събере необходимите за лечението му средства. Рехабилитациите трябва да са постоянни, непрекъснати, за да има добър резултат, за да има успехите на велик шампион”, споделят администраторите на групата „Помощ за Дани от Добрич”.

Всеки, който желае да помогне на Дани, да не спира с рехабилитациите, може да го направи, чрез превод по
*Дарителска сметка в ДСК Банк, град Добрич
IBAN: BG35STSA93000025681956
BIC:STSABGSF
Титуляр:
Йордан Веселинов Ганчев
*Може да се направи превод през офис на Еконт към дарителската сметка изписана по- горе

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *