Водещи новини Спорт

Ученичка от Добрич успешно завърши турнир в ОАЕ

Ученичката от частната гимназия „Леонардо да Винчи” в Добрич Ривека Джумагулова завърши успешно участието си в престижен голф турнир, който се проведе в Обединените арабски емирства. Това съобщава спортно онлайн издание на Казахстан.  15-годишната Ривека е шампион на Казахстан, където е родена. От 10 години тя живее в България.

Голф турнирът е от серията “Ник Фалдо” 2018 и се е провел в голф клуб Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club, собственост на президента на ОАЕ емира на Абу Даби шейх Халифа бин Зайед ал-Нахаян. Настоящият шампион на Казахстан Ривека Джумагулова е спечелила правото да играе в последната серия.

В състезанието, което е протекло в три кръга, са се срещнали голфъри от Англия, Шотландия, Ирландия, Уелс, Германия, Чехия, Южна Корея и Словакия. Победителят е определен в категории до 18 години и до 21 години.
15-годишната казахстанка е победила във възрастовите групи до 16 (U16) и до 18 години (U18), както и е завоювала трето място в категорията до 21 (U21) години.

В резултат на това ученичката от Добрич ще получи бонус точки в Световния любителски голф рейтинг WAGR и да понижи своя хендикап.

Следващият турнир, в който младата състезателка ще участва, е Гранд Финал Джуниър Голф, който ще се проведе в Орландо, САЩ.

От 3 до 19 декември Ривека ще се готви в Голф академията на Bishop Gate за два много интересни и важни турнира – Grand Final Global Junior Golf в Орландо (19-22 декември) и Международното първенство по ориндж Брон в Маями (2-6 януари). С този мащабен турнир, който привлича вниманието на много голф треньори на водещи американски университети, тъй като включва шампиони от 40 страни по света, завършва американското “пътуване” на Джумагулов с турнира”.
И след двуседмична почивка, Ривека ще продължи обучението си с треньора си Рикардо Хименес в Испания.
Зимният сезон за ученичката от Добрич ще приключи през март с участие в шампионата на Испания и Мадрид за жени (Copa de la Reina и Somreonato de Madrid).

Източник: prosports.kz

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *