Водещи новини - дясно Култура

Почетен знак “Златен век” бе присъден на проф. Костадин Бураджиев

Министерството на културата удостои с Почетния знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики (златен) дългогодишния ръководител на ансамбъл „Добруджа” проф. д-р Костадин Бураджиев. Той е композитор, диригент, преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Отличието се присъжда за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност“ и по повод 60-годишния юбилей на твореца и 35 години творчески път на сцената.
Грамотата е подписана от министъра на културата Боил Банов и официално бе връчена на зам.-ректора на АМТИИ в навечерието на големия тържествен концерт, с който на 30 ноември в дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив бе отбелязано събитието.

БНТ отбеляза 60-годишния юбилей на проф. Костадин Бураджиев

Специално участие в програмата взеха ПФА „Добруджа“ – Добрич, ФА „Тракия“ – Пловдив, академичните състави на АМТИИ – Пловдив, и солисти, сред които и известната народна певица Росица Пейчева.

Това лято проф. д-р Костадин Бураджиев отпразнува своя 60-годишен юбилей. Навършват се и 35 години от началото на творческия му път, две годишнини, които ще бъдат отбелязани с пищен концерт в края на ноември.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *