Крими

Условни присъди за двама дилъри на дрога даде съдът в Добрич

Двама подсъдими за притежание на наркотици с цел продажба получиха условни наказания, след като Окръжен съд – Добрич одобри споразуменията, сключени между тях и прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на съда.

29-годишният Ивайло У. и 23-годишната Айджан Р., живущи в тервелското село Орляк, се признаха за виновни в това, че на 12 октомври 2017г. в същото село, в съучастие помежду си, без надлежно разрешително, са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана с общо тегло 3.27 грама, на стойност 19.62 лева. Наркотичното вещество било разпределено в четири пакетчета.

За извършеното деяние 29-годишният, който вече е осъждан, ще търпи условно наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, с изпитателен срок от 3 години.

Съучастничката му е с чисто съдебно минало и  получава наказание от 1 година лишаване от свобода – условно, при същия изпитателен срок.

И двамата подсъдими декларираха пред съда, че са подписали доброволно споразуменията и се отказват от по-нататъшното разглеждане на делата им по общия ред.

Одобрените споразумения имат последиците на влезли в сила присъди.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *