Крими

Триточков ужас след телефонна “полицейска” акция

50-годишна жена от град Тервел е преживяла поредния ужас, след като не успява, след продължителни опити, да се свърже с родителите си по телефона. Службите в полицията са успели да предотвратят, макар и частично, поредният опит за телефонна манипулация над възрастни хора, информираха от пресцентър на МВР – Добрич.

На 28 ноември, около 13:30 часа, на спешният единен телефон 112, се е обадила 50-годишна жена от град Тервел., след множество неуспешни опити за да се свърже с родителите си. През цялото време, сигнала от мобилните устройства на възрастните хора е бил в режим “абоната разговяря – опитайте по-късно”.

След проведените специализирани оперативни действия, бащата на жената от Тервел е бил открит в банков клон в град Добрич, при опит да изтегли значителна сума от сметката си. В град Силистра пък, полицията успява да открие майката на тервелчанката,  където вече възрастната жена е била оставила в градския парк, плик с 8 000 лева.

Според разказа на възрастните хора, около 10:00 часа са получили обаждане на стационарния си телефон, от лице, представящо се за полицейски служител, от когото са получили инструкции как да процедират, “съдействайки” в специална операция.

По случая е образувано досъдебно производство.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *