Общество

Роторен снегорин чисти преспите в затворените пътища на област Добрич

Еднометрови преспи са образувани по пътя Дуранкулак – Кардам, съобщават от пресцентъра на  АПИ.

Постепенно се нормализира се обстановката в Североизточна България. Предстои възстановяване на движението и по затворения за момента по път III-2904 Дуранкулак – Кардам, по който късно снощи трафикът за всички превозни средства бе ограничен поради снегонавявания.

Роторен снегорин разчиства близо 9-километровия участък между селата Рогозина и Спасово. От силния вятър, на места преспите са над 1 метър.

Близо 900 машини са почиствали републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. Няма въведени ограничения по автомагистралите.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *