Водещи новини Крими

От Тервел е задържаният с подкуп шеф на Горското в Силистра

Задържаният с подкуп директор на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ в Силистра инж. Георги Митев е от Тервел. Преди време той е бил начело и на Горското стопанство в добруджанския град, научи Про Нюз Добрич.

По информация на Главна прокуратура, той е задържан, след като поискал и приел подкуп в размер на 4600 лева,  за да не извърши действия по служба като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение. Парите са поискани и приети като „такса спокойствие“.

Деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, като директорът на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ е искал по 500 лева на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори.

Днес Окръжната прокуратура в Силистра му е повдигнала обвинение, за което той може да получи от 3 до 10 години затвор, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия. Ззадържан е за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда.

Провеждат се активни действия по разследването по досъдебното производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Силистра. Те се извършват съвместно с органите на ОД „Полиция“ в МВР в града. След анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор в Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в Силистренския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Георги Митев.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *