Култура

Вече учат новата коледна песен – „Нека заедно стоплим света“ на Татяна Иванова

Вече е избран текста за новата коледна песен, която се роди чрез инициативата „Напиши песен за Коледа“. Песента носи заглавие „Нека заедно стоплим света“, с автор Татяна Иванова – десетокласничка от ЕГ „Гео Милев“, член на Клуб за творческо писане „Литературна къща“ с ръководител Генка Петрова, съобщиха от Младежки център – Добрич.

“В Младежки център – Добрич продължава работата по второто издание на инициативата „Напиши песен за Коледа. Припомняме, че в първото издание на инициативата през 2016-та, по текст отново на Татяна, се роди песента „Коледно вълшебство сътвори“. Вече сме написали и мелодията за тазгодишната коледна песен.  Младежите от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ я измислиха и по този начин, работата ни навлезе в своя финален етап – създаване на аранжимент, заучаване на песента и реализация на студийния запис”, сподели Елена Карабельова – ръководител на Вокална студия “Сарандев”.

С отговорната задача, за кратък период от време да подготви песента за нейното представяне пред добричка публика, се е заел вокалният дует – Преслава Тодорова и Петър Стоянов.

“Тъй като по Коледа се раждат чудеса – именно такова е раждането на съвсем новата песен „Най-приказното време“, която сътвориха момичетата от Музикална работилница “12”.
И двете новосъздадени песни ще представим за пръв път, по време на коледния концерт на Студио „Сарандев“, който ще се състои на 13 декември”, допълни още Елена Карабельова.

Рождество винаги ни вдъхновява и прави света по-добър!

Коледа е! Нека заедно стоплим света!

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *