Образование

Ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ изминаха 20 километра по пътя Ел Камино

Ученици от училището по изкуства в Добрич изминаха 20 километра по пътя Ел Камино в провинция Кантабрия (Испания), опознавайки културното и природно наследство на Испания, съобщиха от учебното заведение. Това пътешествие бе част от първата мобилност за ученици и учители от СУ „Св. Климент Охридски“ по Проект „Развиване на уменията на 21-ви век чрез изучаване на културното наследство“ от програма Еразъм +, което се състоя от 11 до 17 ноември 2018 г.в гр. Ларедо.

Над четиридесет участници в Проекта от Холандия, Чехия, България и Испания реализираха своята образователна обиколка по забележителности и паметници на културата в градовете Билбао, Сантандер и околността.Произведения на Ван Гог и Пикасо в известния музей на модерното изкуство „Гугенхайм“, рисунки на праисторическитехора в пещерите Ел Кастильо и Пуенте Виесго,дълги преходи и екстремни изкачвания по крайбрежието на Атлантическия океан до историческата църква Сан Хуан де Гастелугаче и Фаро дел Кабайо, бяха част от разнообразната програма на международната група.

Кретивност, критично мислене, работа в екип, комуникационни умения, дигитална грамотност са част от уменията, които учениците приложиха по време на семинарите в петте работни дни. Те представиха своите училища, градове и страни пред общността на гр. Ларедо.Изучаваха технологични похвати в изследване на миналото, в ателиета пресъздадоха макети на символа на града, картини на известни художници от четирите страни и фолклорните танци на Испания и България.

Учителите придружили работните групи ученици поставиха новите задачи за изпълнение преди следващата среща през месец април в Холандия.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *