Общество

Съветниците в Добрич отхвърлиха идеята за временна комисия за местен омбудсман

Общинският съвет в Добрич днес не подкрепи предложението на общинския съветник Михаел Игнатов за създаване на временна комисия, която през декември да представи проект на решение за изменение на Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на общината.

Предложението бе внесено въз основа на решение на временната комисия, създадена след извънредното заседание на Общинския съвет от 4 октомври по проблемите на водоснабдяването в града.

Временна комисия е обобщила поставените въпроси и ги е отправила към управителя на “ВиК” АД, но не получила очаквания в седемдневен срок отговор, пояснява председателят на комисията Михаел Игнатов. Затова от комисията смятат, че в подобни ситуации омбудсманът ще бъде посредник между гражданите и администрациите. И предлагат да започне процедура за избор на обществен посредник

В залата обаче общинските съветници коментираха, че са очаквали временната комисия да направи анализ и да даде предложения за решаване на проблемите с водоснабдяването. “Не чух състоятелни аргументи защо трябва да се променя правилникът за обществения посредник”, коментира арх. Емилия Добрева.

Общинските съветници отхвърлиха предложението с 11 гласа “за”, 18 “против” и 6 “въздържал се”

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *