Общество Спорт

С проект за 120 000 лева ще подобряват достъпа до стадион “Дружба”

Община Добрич ще кандидатства с проект „Осигуряване на достъпна среда в стадион „Дружба“ по проект „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика. Проектът е на обща стойност 120 729 лева и предвижда обособяване на зони на трибуните за хора с намалена подвижност и хора с увреждания и достъп към нея, както и ремонт и изграждане на санитарни помещения с осигуряване на достъпна среда за тях.

Стадион „Дружба“ е сред най-старите съществуващи стадиони в България с капацитет 23 000 места, от които 12 500 седящи. От 1962 година не са извършвани строително-монтажни работи и дейности по санитарните помещения към стадиона, като към момента липсват изградени ВиК и ел. инсталации в тях. Проектните дейности ще покрият част от предписанията на Български Футболен Съюз и ще подпомогнат провеждането на предстоящото Европейско първенство по футбол на УЕФА за девойки до 17 години през 2019г. в Добрич. С тази възможност стадион „Дружба“ ще може да поеме домакинските мачове на „Добруджа 1919“ и ще отпадне необходимостта от ползване под наем на друг лицензиран стадион в областта. Освен това ще се създадат трайни благоприятни условия за провеждане на спортни прояви и мероприятия в града и нормално функциониране на обекта, посочиха от общинската администрация.

Общинският съветник Камелия Койчева припомни, че по време на предходния мандат комисии в Общината са дали становище относно конструктивното състояние на козирката на стадиона. Според тях, то е такова, че тя крие опасности. Според Койчева, предвид предстоящите международни състезания, за чието домакинство стадионът ще кандидатства, трябва да се търси допълнително финансиране на реконструкция и на козирката, за да бъде безопасен за състезатели и зрители.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *