Водещи новини - дясно Тервел

Обновеният пенсионерски клуб в с. Коларци бе официално открит

Тържествено бе открит обновеният пенсионерски клуб в с. Коларци. Клубът е строен през 80-те години на миналия век, но през годните сградата е придобила много увреди и станала почти неизползваема.

„Затова, заедно с кмета  и новия изпълняващ длъжността кмет Ружди Осман, с решение на Общинския съвет, с инициатива на Общината, направихме всичко възможно този клуб да бъде обновен, да стане използваем, да се превърне в място, където  хората да могат да се събират, да правят репетиции, да провеждат общи празници”, сподели заместник-кметът на Община Тервел Дияна Илиева.

В ремонта са вложени около 24 000 лева от бюджета на Община Тервел. От тях около 20 000 лева са изразходвани за ремонт на покрива, а близо 4000 лева – за вътрешното освежаване, обзавеждане и оборудване.

Гости на празника в село Коларци бяха народният представител Даниела Димитрова, председателят на Общинския съвет Симеон Симеонов, заместник-областните управители Красимир Николов и Живко Желязков, заместник-кметовете на Тервел Дияна Илиева и Пламен Желязков, както и временно-изпълняващият длъжността кмет на селото Ружди Осман.

За новооткрития клуб имаше осигурени и много подаръци – телевизор, диспенсър заминерална вода, шкафове, кафемашина с чай и кафе за един месец.

„Да ползвате това място с удоволствие и здраве”, пожела при откриването Дияна Илиева. Тя обясни, че датата на откриването не е случайна. „Този ден е много специален, защото кметицата на село Коларци Нурия Ешреф трябва да даде живот на своето първо дете”, каза още зам.-кметът. По думите й, датата е избрана като символ на ново начало, на нов живот.

„С решението на Общинския съвет, с инициатива на Общината, направихме всичко възможно този клуб да бъде обновен, да стане използваем, да се превърне в място, където  хората да могат да се събират, да правят репетиции, да провеждат общи празници. Да бъде място, където всички от общността могат да се срещат и да се чувстват у дома си, посочи Илиева.

Гостите бяха поздравени с изпълнения на малките и големи самодейци от село Коларци.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *