Образование Общество

Добрички гимназисти гостуват за Деня на медиацията в РС-Добрич

В Деня на медиацията, от Районен съд – Добрич са поканили като гости, ученици от десетите и единадесетите класове на СУ “Димитър Талев“ и Професионална гимназия по туризъм „П.К.Яворов“. Добричките гимназисти ще присъстват на образователен урок за медиацията, съобщиха от пресцентъра на съдебното ведомство.

Ден на медиацията се организира и ще се проведе в Районен съд – Добрич, на 29 ноември. Целта е да се популяризира този способ за доброволно, бързо и евтино разрешаване на възникнали спорове. Събитието ще се състои в трета зала, на първия етаж в Съдебната палата, от 11.00 часа.

Ръководството на съда кани за участие всички, които проявяват интерес към възможностите за извънсъдебно разрешаване на конфликти и начинът, по който се осъществява медиационната процедура. Трима медиатори от Добрич ще бъдат готови да отговарят на въпроси на граждани.

В Деня на медиацията ще бъде даден и официален старт на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, в която Районният съд взема участие за поредна година.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *