Общество

Центърът за обществена подкрепа към БЧК-Добрич с отличие „Аз гарантирам щастливо детство»

Държавната агенция за закрила на детето за първи път връчи отличителния знак «Аз гарантирам щастливо детство». Сред наградените бе и  Център за обществена подкрепа към ОС на БЧК, съобщи председателят на Областния съвет на хуманитарната организация Любомир Сивков.

„Да кажеш „Аз гарантирам“ е нещо много отговорно. Двойно по-отговорно е, когато става дума да поемеш ангажимент за осигуряване на щастливо детство”, сподели той.
Сред официалните гости на събитието бяха социалният министър Бисер Петков, Джейн Муита – представител на ЮНЕСКО за България, Зорница Русинова – зам.-министър на труда и социалната политика, бившият социален министър Христина Христова, Деница Сачева – зам.-министър на образованието и науката и други известни личности.

Центърът за обществена подкрепа при ОС на БЧК – Добрич бе отличен с плакет на Държавната агенция. По думите на д-р Елеонора Лилова – директор на агенцията, нашият център е сред тези институции, които „години наред са се борили за признание на значимостта на социалните услуги и са направили щастливи много деца“.
„Това отличие е заслужено признание за труда на хората от екипа на центъра през годините. Този плакет е и за нашите приятели от Австрия, за партньорите и колегите ни от Общината, социалните служби и училищата, с които работим заедно”, сподели Любомир Сивков.

Той подчерта, че центърът в Добрич е бил единствената структура на Българския червен кръст, което е било отбелязано от агенцията.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *