Водещи новини - дясно Образование

Езикова гимназия Добрич и учителят Камен Киров с приз “Пазител на знанието”

Езикова гимназия “Гео Милев” в Добрич е удостоена с приз “Пазител на знанието” от Фондация “Качество в образованието”. Наградата е връчена по време на Национална практическо-научна конференция в Сандански.
“За високи постижения в областта на образованието, за достигане на високо ниво на качество в образователния процес, за утвърждаване на професията “Учител”, за подпомагане на децата, за постигане на високо ниво на знания и компетентности” фондация “Качество в образованието” отличи с приз “Пазител на знанието” десет учебни заведения в страната, сред които и Езикова гимназия “Гео Милев”.

Институтът по качество в образованието  и 9-членната комисия към конкурса за образователни инструменти “Защото бъдещето започва от днес” определиха първо място (450 от 450 възможни точки) за описаните от учителя Камен Киров подходи за развиване на ненасилствена комуникация (Емпатийно общуване) в образователна среда. Освен с приз „Пазител на знанието”, той бе награден и с медальон „Дървото на живота”, присъден за постижения в прилагането на добри образователни практики.
„Да споделяме не само инструменти, но и доверие помежду си, за да не са нужни безбожно тежки документации и мерки, с които да се доказва на министерства и родители, че всички се стараем, а да си говорим и работим пряко с и родители, и с учители, и с ученици, така че всички да влагаме време и сили в истински смислените неща – отношенията, израстването и добруването на всички ни”, сподели Киров. Той изказа сърдечни благодарности на Емилия Крайнова за курсовете по ННК, за запознаването с теорията на Маршал Розенберг и възможността да направи Емпатията част от живота си по всевъзможни начини.

Follow Me:

Related Posts

  1. Петра says:

    Не мисля че хората, наградили работата му с първо място, са добре запознати с практиката му и методите му на работа в учебните часове. На всички е ясно, че малък град като Добрич си търси хора, с които да се гордеем, но това не е мотив да се връчват медали, медальони и прочие на всеки с нестандартни и не по учебния план задачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *