Водещи новини Образование

Стипендия „Ученик за пример“ учредява Гимназията по туризъм в Добрич

Стипендия „Ученик за пример“ ще бъде учредена с приходите от благотворителния бал, който организира тази вечер Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът Нели Апостолова.

Събитието ще се състои от 19 часа в ресторант „България“, като домакинът Ванко Иванов  също е възпитаник и отличник на гимназията.

Четвъртият  годишен бал на ПГ по туризъм „П. К. Яворов“ ще бъде под наслов „Заедно преди,сега и в бъдеще“. Основната  идея на училищното настоятелство е да се обединят  различни поколения – учители, родители, ученици, приятели в една обща кауза – да бъдат подкрепени добрите ученици като с приходите от бала бъде учредена стипендия „Ученик за пример“.

На входа гостите  ще бъдат посрещани и настанявани от хостесите от 12 „а” клас с ръководител Камелия Радева. Очаква се да присъстват народните представители Даниела Димитрова и Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов, кметът на Добрич Йордан Йорданов, общински съветници, представители на МОН, РУО Добрич, настоящи и бивши учители от гимназията, бивши ученици, като повечето от тях са управители и главни готвачи в „Албена“АД, както и собственици на фирми, родители, приятели.

Залата на ресторанта ще бъде подготвена и заредена от ученици  от  11 и 12 класове с ръководители инж. Ивелина Георгиева и инж. Диана Иванова.

Ще бъде направена кратка годишна ретроспекция на интересните моменти от училищния живот, за да бъдат споделени успехите на учениците от гимназията.

Предвидена е томбола с много интересни печалби. На благотворителен щанд ще бъдат предложени изделия на наши приятели и ученици на гимназията – стенен часовник, декорирани свещи, календари, чаши, карвинг декорация за маса, свещници от чаши за вино, бутилки вино, украсени с декупаж, ароматни канелени меденки, билков еликсир и др., подготвени от екип с ръководител г-жа Яна Попова

В програмата ще вземат участие млади таланти от Арт център „Палитра“, студио за поп рок певци  „Сарандев“, мажоретен състав от Балчик, както и фолклорна формация „Веселчани“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *