Водещи новини - дясно Спорт

Алекс Петров от Добрич заминава за Световното по джет в Тайланд

16-годишният ученик от Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич Александър Петров заминава за участие в Световното първенство по джет ски в Тайланд /Jet Ski World Cup Thailand 2018/. Състезанието ще се проведе от 5 до 9 декември.

В Тайланд младият  добричлия ще се състезава в две категории: при мъжете – в Novice Ski Stock и при аматьорите – в  Ski 1500 Kawasaki Stock.

В първата категория ще се състезава с още седем състезатели, а във втората категория ще опита да победи срещу останалите 10.

 

Алекс отпътува седмица по-рано, за да има възможност да тренира в тамошните условия, където в момента е 32-33 градуса.

Алекс Петров от Добрич – първи на кръг на националния джет ски шампионат

Добричкият състезател вече се е свързал с тамошните организатори и има приготвен джет Kawasaki, с който ще се състезава.

Още двама състезатели ще представят България на Световното първенство със седнали джетове – Йордан Николов и Калин Николов, които карат изключително добре.

През последните месеци, Алекс постигна много добри резултати на провелия се в края на юни на язовир Кърджали Балкански шампионат по джет ски.

Александър Петров стана първи в третия кръг на националния джет ски шампионат за купа “Тера Кредит Поморие”. Младежът се състезава и редом с мъжете, като успя да спечели първо място в клас Runabout Expert Stock.

На провелия се на 14 и 15 юли European Jet Ski Cup 2018 в Сърбия, редом с мъжете, той спечели безапелационно две първи места в два различни класа със седнал джет, както и едно второ място на прав джет.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *