Общество

Панихида в памет на жертвите на катастрофи бе отслужена в Добрич

Добрички духовници отслужиха днес панихида пред Оброчния кръст в двора на Храм „Света Троица“ в памет на жертвите от пътнотранспортните произшествия. Цветя пред монумента, който е изграден в памет на загиналите при катастрофи, бяха поднесени от народния представител Даниела Димитрова, кмета на Добрич Йордан Йорданов, областния управител Красимир Кирилов, близки на жертвите. В церемонията участваха още директорът на Областния съвет на Български червен кръст д-р Артюн Еринозов, председателят на Сдружение „България Вита“ Антоанета Малева, началникът на КАТ – Пътна полиция Жулиян Минев, граждани.

По този начин Добрич почете паметта на жертвите при пътнотранспортни произшествия и изрази своята съпричастност и състрадание към техните близки.
По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. Всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват тежко наранявани и трайно инвалидизирани деца, младежи, пълнолетни и възрастни хора. Част от катастрофите са в следствие употреба на алкохол и наркотични вещества и много от тези катастрофи са били предотвратими.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден на размисъл за осъзнаване на необходимостта на ново отношение и култура на поведението на участниците в движението по пътищата, като част от големия проблем – култура на здравословен начин на живот.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *