Водещи новини Генерал Тошево Здраве

Родено 850 грама момиченце успя в борбата за живот и вече е 3,7 кг

Момиченцето, което през юли се роди с тегло едва 850 грама в Спешния център в Генерал Тошево доказа, че недоносените бебета са малките герои в борбата за живот. Днес, когато се отбелязва Световният ден на недоносените бебета, детенцето вече тежи 3,7 килограма. Това съобщи за Про Нюз Добрич фелдшерът Димитър Алексиев, който заедно с колежката си Дида Димова и санитарката Теодора Петрова спасиха майката и бебето, като по спешност изродиха бебето.

Бабата на детето е споделила, че то вече е изписано, след като известно време бе в кувьоз в АГ болница във Варна. Момиченцето вече е в дома си в село Снягово и се развива добре, е споделила жената.

Лична: Бебе с тегло 800 грама спасиха в Спешния център в Ген. Тошево

Припомняме, че бебето се роди във филиала за Спешна медицинска помощ в Генерал Тошево, след като ден по-рано 21-годишната Филиз Васведин от с. Снягово е получила контракции, но била върната от гинеколога си с предупреждение, че може да роди по-рано. Това бе първа бременност за младата жена. В Центъра за спешна медицинска помощ в Генерал Тошево тя отишла с кървене и силни болки и на седмата минута родила момиченце. Бебето било в добро състояние и аспирирано своевременно, след което транспортирано до болница в Добрич, а след стабилизирането му – в болницата във Варна.

Стабилизирано е роденото в Ген. Тошево бебе с тегло 850 грама

Над 15 милиона деца годишно по света се раждат преждевременно. У нас всяка година проплакват близо 6 хиляди недоносени.

Снимката е илюстративна

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *