Балчик Водещи новини - дясно Здраве Регионални - начална

Последна възможност да се включите в “Чудото на Митко”

До края на благотворителния търг за набиране на средства за лечение на Димитър Стоев от с. Оброчище, който след тежък инцидент е с прекъснат вратен прешлен и наранен гръбначен мозък, остава по-малко от час.
В 20:45 ч. търгът ще приключи и ще бъдат обявени достигнатите цени на артикулите.
Ако през последната минута от времето за търга (20:44-20:45) за някой от артикулите има повече от едно предложение за цена, в рамките на следващите 5 минути САМО тези наддаващи получават право да направят по ЕДНО наддаване. Предложилият най-висока цена ще бъде обявен за спечелил съответния предмет.
Търгът окончателно ще бъде затворен в 20:50 ч.
Моля, не чакайте последните секунди!
Организаторът на търга – журналистът от Балчик Марияна Върбанова пожела успех на всички, които ще се включат в търга и ще помогнат „Чудото на Митко” да се случи тази вечер.
Припомняме, че след злополука преди четири години Димитър Стоев от с. Оброчище е с прегънат вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. 32-годишният мъж е парализиран от кръста надолу. Шансът за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки е повече от 90%. Митко има оферта от кипърска болница с определена сума за лечението 60 000 евро, непосилни за семейството.

На 29 септември стартира онлайн търг, чиято цел е набиране на средства за лечението на Митко, като се предлагат предмети, предоставени от известни спортисти и клубове.

Предлагат се вратарска фланелка на футболния клуб “Динамо” Москва с автографи, дарена от ФК „Динамо” Москва по време на предсезонната подготовка на отбора в България. Другият предмет, за който може да се наддава, е състезателен номер с автограф на Тихомир Иванов от Световното първенство в Бирмингам през 2018 г., на което се класира на девето място. С резултата си от Лондон той се нареди сред най-елитните скачачи на континента. Фланелка на футболния клуб “Черноморец” Балчик с автографи. Комплект за игра на шах и табла, включващ дървена лакирана сгъваема кутия (разгъната 48/48 см), дървени шахматни фигури Стаунтон (размери на царя – височина 89 мм, диаметър на основата – 34 мм), пластмасови пулове за игра на табла със зарчета и текстилна торбичка за съхранение – 75 години Българска федерация по шах (2006 г.) Те са дарени от гм Момчил Николов. Може да се наддава също и за състезателен номер на най-добрата българска състезателка в дисциплината висок скок в момента Мирела Демирева от Европейското първенство в Амстердам през 2016 г. На това състезание Мирела преодоля 196 см и спечели сребърен медал. Състезателна фланелка от третото издание на турнира по ловна стрелба Admiral Challenge 2018, дарена от ловно-стрелкови комплекс “Адмирал” (Балчик) Shooting Range Admiral. Фланелката с автограф на Григор Димитров също е част от благотворителния търг, предоставена от Руслан Йорданов – собственик на BGtourism.BG и основател на Сдружението в обществена полза „Приятели на Добруджа“.

Подкрепа обявиха от отбора на премиера Бойко Борисов – ФК „Витоша“ /Бистрица/, както и от най-бързата бяла жена на планетата Ивет Лалова, която ще дари предмет за търга. Уникална картичка с личен автограф от легендата на „Манчестър Юнайтед” Лий Мартин, изработена от спортния фотограф Александър Стоянов.

Приятелите на Митко приканват всички, които има желание и възможност да се включат в търга или просто да дарят скромна сума, за да бъде подкрепено младият мъж, да го направи.

Може да станете част от „Чудото на Митко” и като направите дарение по дарителската му банкова сметка:
IBAN: BG 67 UNCR 7000 1522 2630 29
BIC: UNCR BGSF – Dimitar Stoyanov Stoev
Unicredit Bulbank

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *