Образование

Деня на толерантността отбелязаха във ФСГ в Добрич

Международния ден на толерантността беше отбелязан във Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ в Добрич, съобщиха от учебното заведение.

„За да има толерантност – трябва да има знания, откритост, общуване и свобода на мисълта, съвестта и убежденията. В нашето училище всички се познаваме, всеки ден общуваме помежду си и с учителите. Всеки го прави по своя си начин, така като е възпитан или така както иска да го приемат другите. Има спорове, има приятелство, има и безразличие, което е най-лошото в днешния ден. Не трябва да сме безразлични към живота си и към бъдещето си! Животът е много пъстър и има много начини да изразим себе си, без да обидим различния от нас.

Всеки човек трябва да е толерантен и към себе си, което означава правилно да подбира своите приятели, внимателно да преценява постъпките и думите си, защото понякога в живота нямаме възможност да поправим грешките си. На този ден, ние, искаме да отправим своя апел към всички вас и да ви накараме да помислите върху нашите думи“, споделиха дванайсетокласниците Грета и Георги. 

Всички ученици пуснаха червени балони като символ на своята толерантност и вяра, че всеки живот е ценен и от самите тях зависи как ще го изживеят.

Водосвет за здраве, късмет и благополучие за всички ученици, учители и служители във ФСГ „Васил Левски“ беше отслужен от отец Стоян в двора и в училището.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *