Общество Шабла

В Шабла си пожелават и занапред да са общината без пътни жертви

Възможно ли е да има регион, без дадени пътни жертви? Оказва се, че не само е възможно, но и че в родния североизток – община Шабла е мястото, където през последните три месеца, няма нито един загинал, в следствие на пътен инцидент – по данни на МВР.

По този повод, от общинската администрация в Шабла, си пожелаха и занапред да бъдат община без жертви на пътя.

И през тази година, на 18 ноември, ще отдадем нашата дълбока почит към жертвите на пътнотранспортни произшествия и ще изкажем съболезнования към близките на пострадалите. На този ден ще изразим нашата дълбока благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот, съобщиха от общинския пресцентър в Шабла.

От там поканиха всички свои съграждани, в този ден,  да отдадат почит на своите близки и приятели, пострадали във войната по пътищата.

Призивът на общинската управа, към всички шабленци и гости на града е: “Нека бъдем по-добри един към друг, нека пазим своя живот и живота на всички останали, нека бъдем занапред община без жертви на пътя!”

По решение на Общото събрание на ООН, всяка трета неделя от месец ноември, се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортните произшествия.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *