Образование

Ученици от ФСГ гостуваха на данъчните в Добрич

В навечерието на професионалния празник на приходната агенция – Деня на Свети апостол и евангелист Матей, учениците от XII В клас – Митническа и данъчна администрация във ФСГ „Васил Левски“ с класен ръководител и преподавател по професионална подготовка – Светла Атанасова посетиха  офиса на НАП в Добрич.

Гостите на приходната агенция бяха посрещнати от заместник-директора на ТД на НАП Варна Чавдар Янков, който пожела на зрелостниците успешно завършване на средното им образование и ги насърчи да продължат да се развиват в избраната от тях икономическа сфера.

Директорът на местния офис Димитър Димитров  запозна  учениците с мисията и визията на Националната агенция за приходите, структурата и основните функции на администрацията. Директорът ги запозна и със законовите изисквания при започване на работа, заплащането на осигуровки и прекъсването на здравните права, защо е важно да се издават касови бележки при покупка и как това засяга всеки потребител.

Младите финансисти проявиха интерес и зададоха въпроси свързани с контролната дейност на приходната администрация. Те пожелаха да посетят и офиса за обслужване на клиенти, където се запознаха с различни аспекти от работата на данъчните инспектори, свързани с обслужването на гражданите и фирмите.

Учениците се запознаха и с това, как да се включат в играта на НАП „Влез в час с данъците 4“, която им дава възможност да  се състезават за големи награди – игрови конзоли,  гейминг системи за виртуална реалност,  велосипеди,  електрически смарт ховърбордове и  смарт часовници.

След проведената среща и разговори госпожа Светла Атанасова  и учениците от Финансово-стопанска гимназия благодариха за полезната информация и изявиха желание превърналите се в традиция срещи да продължат.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *