Без категория Общество

Отслужват панихида в памет на жертвите от ПТП – в храм “Св. Троица” Добрич

В третата неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на хората, станали жертва на пътно-транспортни произшествия. Това е и повода за панихидата, която ще бъде отслужена т.г. на 18 ноември (неделя) от 10:30 ч,, в храм “Света Троица”,  съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Добрич. Всички желаещи, могат да присъстват на църковната служба.

Ежегодно, всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. На този ден си спомняме за тези, които са убити и за тези, които са получили пътна травма поради чужди и собствени грешки и продължават да страдат, за тези, които ги няма вече около нас и почитаме  тяхната памет.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно – институции,  организации и участници в движението,  да дадем своя принос за безопасността и за намаляване на пострадалите в движението по пътищата.

Всяка година, в резултат от инциденти по пътищата, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.

Мащабът на проблема нараства всяка година, защото към хилядите хора, които са пострадали се присъединяват нови хиляди, с което групата на жертвите придобива огромни размери. Това са ненужни човешки загуби и страдания. Загиват и остават осакатени завинаги деца, млади хора, мъже, жени.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *