Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Връчиха свидетелства за квалификационна степен на 8 библиотечни специалисти от Добричко

Осем библиотечни специалисти от област Добрич, днес 12 ноември 2018 г. , лично от инж. Георги Петров – председател на Управителния съвет на Асоциация „Съвременни читалища”, са получили своите свидетелства за придобита трета степен на квалификация „Библиотекар”, специалност „Библиотекознание” в професионално направление „Библиотечно-информационни науки и архивистика”, съобщиха от пресцентъра на Регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич.

Обучението в Регионална библиотека „Дора Габе”, на служители от читалищни библиотеки в област Добрич, за придобиване на професионална квалификация „Библиотекар”, организирано от Центъра за професионално обучение към Асоциация „Съвременни читалища” (АСЧ) съвместно с Българска библиотечно-информационна асоциация, е приключило на 13 септември 2018 г.. Програмата се финансира по проект „Ваучери за заети лица”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 и отговаря на нормативните изисквания на Закона за обществените библиотеки, уточниха от добричкото културно ведомство.

В започналото през октомври 2017 г. обучение, са се включили осем служители от читалищни библиотеки в областта. Всички те са положиха успешно държавните си изпити по теория и практика.

По този повод, екипът на Регионална библиотека "Дора Габе" Добрич, използва възможността да поздрави колегите си, за придобитата нова квалификация!

c