Водещи новини Общество

Три за щастие! Тризнаците Анастасия, Гергана и Ивет са тройното щастие за младо семейство от Добрич

Тройно щастие изпълни семейството на Величка и Иван Иванови от Добрич. В края на октомври те станаха родители на тризначки, родени след инвитро процедура. Случаят им е изключителна рядкост, тъй като две от момиченцата са еднояйчни близнаци, а третото е разнояйчно.

Те все още са в кувьози в СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ – Варна. А, Величка чака със затаен дъх всяко посещение при тях и мечтае за мига,  когато ще може да ги гушне. Искрено се надява, че момиченцата ще достигнат необходимото тегло и ще могат да са у дома си за Коледа, за най-хубавия семеен празник за фамилията.

Децата са много желани и дълго очаквани.

Величка и Иван са семейство от 2015 година. Почти две години правили опити за бебе, но неуспешно. Обиколили много лекари, но медиците така и не открили проблема, който пречи на младата жена да забременее. Дори с лекота й обяснявали, че е причината е психическа.

Жена от Добрич роди момиченца тризнаци след първи инвитро опит

Д-р Даниел Димов от Медицински център „Свети Иван Рилски” в Шумен бил този, който установил, че има физиологичен проблем и забременяване по естествен начин няма как да се случи. Единственият вариант бил ин витро. Така започнала подготовка за инвитро процедурата, последвали много изследвания, за да се изключат всички пречки. Величка заченала още след първата инвитро процедура. Подготовката за нея обаче отнела една година.

Първата добра новина била, когато семейството било одобрено от Центъра за асистирана репродукция. Последвала вестта, че 27-годишната Величка е бременна с близнаци. На третия преглед за проследяване на бременността обаче лекарят видял и третото бебе.

Единият бластоцист се разделил на две, в резултат на което две от бебетата са еднояйчни близнаци. Третото е разнояйчно. Подобни случаи са изключителна рядкост, твърдят специалистите.

Величка споделя, че нито за миг не е стоял въпросът едното от бебетата да бъде абортирано.

Тя е изключително благодарна на съпруга си за разбирането, както и на семействата на двамата за подкрепата през цялото време.

Днес всички са много щастливи и чакат с нетърпение момиченцата да дойдат у дома си.

Бебетата са родени по спешност в седмия месец, след като майката получила разкритие и контракции през 30 секунди.

Нарекли ги Анастасия, Гергана и Ивет – на двамата дядовци и таткото Иван.

Децата още са в болницата във Варна. И трите са стабилни. Първоначално едното е било на изкуствено дишане, но постепенно преминало на самостоятелно дишане. Децата са извън риск, остава да наддават. Когато килограмите им стигнат до 1,7 кг, ще ги прехвърлят в Център за рехабилитация във Виница, а когато достигнат нужното тегло, ще ги изпишат у дома.

„Виждам ги два пъти в седмицата в кувьозите, дори не съм ги гушнала, тъй като все още са много крехки – нямат още 1,2 кг.”, сподели пред Про Нюз Добрич щастливата майка.

Величка от четири години е детски учител в село Одърци, а съпругът й Иван работи в „Добруджански хляб”. За грижите за децата ще разчитат на майките – своята и на съпруга си.

Все още не са закупили най-важните неща, но смятат, че имат достатъчно време, за да се подготвят за посрещането на бебетата у дома.

Щастливата майка е изключително благодарна на  Медицински център „Свети Иван Рилски” в Шумен и д-р Даниел Димов. „На него дължа цялото щастие, което имам сега. Благодаря му за изключителния професионализъм и великолепното отношение към пациентите, и към мен, включително. За тази една година го почувствах като свой баща”, сподели Величка.

Раждането на трите ми деца е чудо. Никога не съм си представяла, че ще имам три деца. Сигурно не бих се осмелила на толкова. Но, сега, когато ги имам, зная, че това е чудо – и медицинско, и Божие чудо, споделя майката, която вече знае, че е благословена с трите си рожби. И чака с нетърпение да ги гушне и заведе у дома в Добрич.

Снимка: Личен архив

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *