Спорт

9 медала от купа “Шумен” завоюваха бойците на КК “Нуките” Добрич

Със девет отличия се завърнаха добричките състезатели на Карате клуб “Нуките”, от 10-ото юбилейно издание на Международния турнир по карате киокушин 2018, което се проведе на 10 ноември в град Шумен.

Ето какво сподели за Про Нюз Добрич, щастливия треньор на клуба Тодор Тодоров, веднага след награждаването: “Състезателите на Карате клуб “Нуките” се представиха великолепно. Абсолютно доволен съм от всички, защото се състезаваха със сърце и зная, че дадоха всичко на което са способни. Прибираме се в Добрич със спечелени 2 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала. Това е изключителен резултат, но за мен по-същественото беше, че всичките 12 състезатели, с които заминахме за турнира в Шумен, показаха спортен дух и воля. Благодарен съм и се гордея с тях, за усърдието, което вложиха и продължават да влагат за израстването си в този възвишен спорт.”

Юбилейното 10-о издание на Международен турнир по карате киокушин в Шумен, събра повече от 300 състезатели от България, Сърбия, Беларус и Гърция.

На татамитата в зала „Арена Шумен“ се представиха каратисти на възраст от 6  до 50 години, като за четвърти пореден път се проведе и състезание за ветерани.

Наградите на победителите бяха връчени от абсолютния световен шампион Захари Дамянов, от световната шампионка при жените Мариела Любенова и европейската шампионка Любомира Николаева.

Турнирът по карате за купа „Шумен“ се организира от СК „Киокушин“, Българска карате киокушин федерация и със съдействието на община Шумен.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *