Общество

За първи път БЧК Добрич учреди финансови стипендии за сираци в областта

С началото на своята благотворителна кампания, озаглавена “Солидарност”, регионалният съвет на БЧК поставя началото на една благородна социална кауза – учредяване на стипендии, в подкрепа на студенти-сираци в областта, съобщиха от организацията на Областния съвет на БЧК Добрич.

В навечерието на 140 години от създаването на Българския Червен кръст, Областният съвет на БЧК Добрич има амбицията да превърне в ежегодна, тази първа стъпка в посока благотворителност, подкрепяща сираци в област Добрич, желаещи да продължат образованието си във Висше учебно заведение в страната.

Инициативата е с характер на корпоративна благотворителност сред служителите на БЧК, като събраната тазгодишна сума, в размер на 500 лева ще гарантира годишна помощ на един стипендиант.

За да се удовлетворят потребностите на нуждаещите се млади хора от общините в областта, на 23 октомври 2018 година, в подкрепа на социалната кауза е стартирала и целогодишна фондонабирателна кампания сред обществеността. Събраната до момента сума е 1200 лв.

Три са постъпилите до момента запитвания за стипендии, в централата на БЧК Добрич. В ход е подготовка на необходимите документи.

Подбора на стипендианти, условията на които трябва да отговарят, начина и периоди на изплащане на стипендии са регламентирани в Правилник на ОС на БЧК Добрич.

Съпричастни юридически и физически лица могат да дарят средства по банков път или в касата на областната организация на БЧК, а съвместно с Български пощи Добрич, дарения могат да постъпват и в касички поставени в пощенските клонове на общините.

За активност в „мрежата на доброто” е нужно милосърдие!

Сметка на ОС БЧК Добрич:

BG 74 UNCR 9660 100529 4738

Основание за внасяне: Кампания „Солидарност“ за сирак.

 

Допълнителна информация за студенти и дарители:

ОС на БЧК Добрич, ул. „От.Паисий“ № 19

Тел. 058 602 247; 058 602 279 /работно време 9-12 ч.; 13-17 ч.

e-mail: [email protected]

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *