Спорт

Осем медала за плувците на Добрич, Радо Нейков с най-добър резултат в България

След вторият полуден на плувния турнир ”Burgas swimming open-2018” златните рибки на Добрич добавиха още четири медала към колекцията си, съобщи треньорът им Веселин Нейков.

На 100 м съчетано плуване Преслава Йорданова е втора, а на 50 м кроул е пета. Витомир Новачев е трети на 50 м кроул и първи в коронната си дисциплина 50м гръб. Радо Нейков е първи на 50 м кроул в турнира и вече с най-добър резултат в България за неговата възраст. Изключително съм доволен от децата си за представянето на турнира.

Четири медала за плувците на Добрич в първия ден на силен турнир в Бургас

По-рано днес младите плувци от СКПС ”Добруджа”, Добрич спечелиха още 3 златни и 1 бронзов медал.
Витомир Новачев е с бронз на 50 м бътерфлай и злато на 100 м гръб. Радо Нейков е със злато на 50м бътерфлай, а Преслава Йорданова – със злато на 100 м бруст.

“Изключително съм доволен от децата си за представянето на турнира. Безкрайно Ви обичам и Ви благодаря шампиони”, сподели Веселин Нейков.


Силният плувен турнир”Burgas swimming open -2018” се провежда в най-новото плувно съоръжение в България „Арена Парк”. Международното състезание по плуване от най-висок ранг – „Burgas Swimming open`2018“ се провежда днес и утре. Басейнът е с олимпийски размери и отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига.

В първото издание на супер турнира в Бургас участват над 600 плувци и звезди на плувните спортове от страната и чужбина. Състезателите ще бъдат разпределени в четири възрастови групи – А (2008-2009); В (2007); C (2006) и D (2004-2005). Всеки от тях има право да участва в 4 индивидуални дисциплини и щафети. Няма ограничение за брой състезатели от клуб в една дисциплина, както и брой на състезателите в отбора.

Водещ на събитието е коментаторът за „Евроспорт“, динамото в плувните спортове, състезател и треньор по скокове във вода – Георги Чобанов. Той е международно признат и е първият от 21 години насам наш съдия на Европейското първенство по плуване в Лондон.

Главен съдия на турнира е бъде Велислав Цеков, който е и председател на Републиканската съдийска колегия по плуване. Вили Цеков е и председател на Професионалното сдружение на специалистите по водно спасяване към БЧК-Варна, университетски преподавател, активен участник в процесите на подготовка на големи плувни турнири и маратони.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *