Каварна Образование Регионални - начална

60-годишен юбилей отбеляза ПЗГ “Кл. Арк. Тимирязев” в Каварна

60-годишен юбилей отбеляза Професионалната земеделска гимназия “Кл. Арк. Тимирязев” в Каварна, която през 1958 г. е носила името “Ив. В. Мичурин”. Тържественият концерт се състоя в залата на народно читалище “Съгласие”. На него присъстваха трима бивши директори, бивши и настоящи учители, много бивши възпитаници, родители, близки и приятели на учениците, съграждани.

Гостите бяха посрещнати от най-малките в гимназията мичуринци от 8 клас от професия “Фермер” и “Туризъм”, които посрещаха по стар български обичай с пита и мед. Ученици от горните курсове и преподаватели от професионална подготовка в специаност “Фермер” подредиха уникален кът на добруджанския бит. Бе подредена фотографска изложба, разказваща за живота на гимназията от създаването й до днес. Тя предизвика много емоции, усмивки и сълзи от вълнение.

Гости на тържеството бяха кметът на Община Каварна Нина Ставрева, общински съветници, началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков, директорът на СУ “Ст. Караджа”, бизнесмени- партньори в практическото обучение на учениците, учители от общината, родители ,близки и приятели на учениците.

Земеделската гимназия в Каварна чества 60-годишнина

Официални гости бяха трима бивши директори и учители. Празникът бе уважен от възпитаници, част от които са намерили реализацията си в професиите, които са усвоявали в гимназията – земеделци от направление “Фермер”, предприемачи и административни служители в частен бизнес и институции от направление “Икономика”. За най-младото попълнение на гимназията бе интересно да си поговорят с тях.

Поздравителен адрес бе получен от министъра на образованието Красимир Вълчев и от началника на РУО Жоро Тошков.

С поетичен рецитал , песни и танци от децата на Каварна бяха поздравени гостите на юбилея. Поздрав от името на народните представители Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев за гостите на юбилея на земеделската гимназия бе концертът на Славея на Добруджа Калинка Вълчева, която зарадва присъстващите с прекрасните си изпълнения.

Нестихващи аплодисменти за ансамбъл “Бизоне”, в който голяма част от талантите са именно възпитаници на гимназията и това бе техният поздрав към учителите им.

Юбилеят на земеделската гимназия се превърна в празник за целия град Каварна, в който се припомняха хубави спомени от миналото и се чертаеха възможности заедно, обединявайки възможности и усилия, да се създадат условия за младите хора, за да усвоят професиите си, тъй като бизнесът има нужда от тях и ги очаква.

Много цветя получиха учители и гости. Специален подарък за учениците е караоке система, предоставена от общинските съветници, за да могат младите хора по съвременен начин да презентират разработките си, а и да организират музикални забавления.

За спомен от юбилея гости и ученици получиха юбилейни химикали, магнити със снимка на училището. Плакети бяха връчени на директорите.

През годините учебното заведение, неговите ръководства и педагогически колективи са се стремили да дават на своите възпитаници необходимите знания и умения, които да ги превърнат в истински стопани на плодородната добруджанска земя. Завършилите са имали възможност да продължат образованието си във висши учебни заведения. Гимназията е единственото земеделско училище в тази част на Добричка област и днес училищното ръководство, подкрепяно от всички преподаватели, продължава да търси и предлага най-атрактивните и търсени професии на своите възпитаници. В училището ученици получават не само специализирани знания, но и израстват като достойни, активни, отговорни български граждани.

Учениците и учителите от ПЗГ “Кл. Арк. Тимирязев”, Каварна заслужено имат самочувствието, че са част от визитката на града, защото с труда и обучението, което осъществяват, отдавна оставят следа в образователното дело на Каварна. От днес учениците вече ще носят значка с емблемата на Професионалната гимназия, като символ на училище с традиции и професионализъм.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *