Балчик Здраве Регионални - начална Спорт

Четвърт век след „Чудото от „Парк де Пренс“ е време за друго чудо

Четвърт век след най-паметната вечер в историята на българския футбол – „Чудото от „Парк де Пренс“, редица видни спортни личности у нас се обединиха около идеята да сътворят ново „чудо“, този път в името на 32-годишния Димитър Стоев от балчишкото село Оброчище. Надеждата на младия мъж обаче е по-силна от всякога – редица именити наши спортисти дариха свои артикули за благотворителния търг, организиран в подкрепа на Димитър от редактора в общински вестник „Балчик“ Марияна Върбанова, който бе удължен и ще приключи на емблематичната за България дата – 17 ноември.

За да може „Чудото от „Парк де Пренс“ и „Чудото на Митко“ да се слеят в едно два дни Димитър да празнува своя 33-и рожден ден.

В търга може да наддавате за фланелка с автограф на световната звезда в тениса Григор Димитров, предоставена от Руслан Йорданов – собственик на BGtourism.BG и основател на Сдружението в обществена полза „Приятели на Добруджа“.Фланелка с автограф от екипировката си за Олимпийските игри в Рио де Жанейро дари невероятната Ивет Лалова.Със своисъстезателни номера каузата подкрепихадвама изявени наши лекоатлети – Мирела Демирева (от Европейското първенство в Амстердам през 2016 г., на което преодоля 196 см и спечели сребърен медал) и Тихомир Иванов (от Световното първенство в Бирмингам през 2018 г.). Гросмайстор Петър Великов дари фланелка от юбилейния мач за 100-годишнината на „Левски” на Валери Божинов, фланелка от „Спартак” Москва с номера на капитана на националния отбор Ивелин Попов и плакет от музея на Мишел Платини в Кипър. В благотворителния търг е включен комплект за игра на шах и табла от гм Момчил Николов. С фланелки с автографи каузата подкрепиха два футболни клуба – “Динамо” (Москва) и „Черноморец“ (Балчик). Състезателна фланелка от третото издание на турнира по ловна стрелба AdmiralChallenge 2018 дари за лечението на Митко ловно-стрелкови комплекс “Адмирал” (Балчик).

Началните цени за предметите са 50 и 100 лв., а стъпката за наддаване – съответно 5 и 10 лв.

Събитието е във фейсбук под името “Благотворителен търг за лечението на Димитър Стоев”.

Вследствие на злополука преди четири години младият мъж е парализиран от кръста надолу, но шансовете му за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки са повече от 90%. Митко вече има оферта от кипърска болница. За да се стигне до лечението, което ще го върне към нормалния живот, се нуждае от 60 000 евро – сума, непосилна за неговото семейство.

Дарителска банкова сметка за лечението на Димитър Стоев:

IBAN: BG 67 UNCR 7000 1522 2630 29

BIC: UNCR BGSF – DimitarStoyanovStoev

UnicreditBulbank, Balchik

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *