Генерал Тошево Култура Регионални - начална

Впечатляваща етно вечер в навечерието на Деня на Генерал Тошево

В навечерието на празника на Генерал Тошево – 8 ноември, жители и гости на града имаха уникалната възможност да се насладят на първата Етно вечер “С Добруджа в сърцето”. Празничният спектакъл който беше организиран от Общински младежки съвет и Община Генерал Тошево се състоя в НЧ “Светлина – 1941” пред пълна зала.
Етно вечерта “С Добруджа в сърцето” беше посветена на миналото и бъдещето на града, на фолклора, който е неизменна част от настоящето на този красив роден край. Красив роден край, скътан в равното добруджанско поле, земя докосната от Бог, която пази традициите си живи. Точно тези традиции бяха пренесени на сцената от участниците в тематичната вечер. Традиции, които бяха представени на нашите деца, които ще ги предадат на своите след време.
Гостите в препълнената зала се насладиха на тематични песни и танци, видяха мотиви, които представят неизменната роля на майката и бащата, на бабата и дядото, на прародителите, на учителите в училището в това да бъде положен благородният камък в основите на българщината и народните традиции.
В рамките на Етно вечерта бяха представени и свежите и атрактивни модели на талантливата дизайнерка Елена Христова, която съчетава отлично модерното с традиционното. Роклите и са подходящи за всички, които търсят нестандартното и различното.
Събитието завърши с концерт на бандата с най-яките момичешки гласове на България, откритието от петия сезон на X Faktor – България – „4Мagik“! Преди да излязат на сцената Елия, Никол, Валентина и Елеонора кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров изтегли печелившето име от специалната томбола, организирана от Общински младежки съвет. Победителят ще се наслади на фотосесия в народна носия в навечерието на националният празник на Република България.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *