Образование

Зрелостниците от две гимназии в Добрич са вече „В час с данъците“

Данъчните посетиха зрелостниците от Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов” и ПМГ „Иван Вазов“ в Добрич, за да разговарят с тях и  да повишат информираността на младите хора за данъците и осигуровките, съобщиха от Приходната агенция.

Посещението е част от образователната кампания на НАП „Влез в час с данъците 4“, която се провежда в цялата страна. Целта на проекта  е учениците на възраст между 14 и 18 години да получат основни познания за данъчната и осигурителната система в страната. На срещите младите хора бяха запознати с това, какво трябва да знаят при започване на работа, заплащането на осигуровки и прекъсването на здравните права, защо е важно да се издават касови бележки при покупка и как това засяга всеки потребител.

Тази година кампанията на приходната агенция е с променен формат, за да бъде още по-близо да навиците и интересите на учениците. Лекциите, които се изнасят от служителите на НАП в класните стаи,  включват видео-материал, който представя данъчната материя чрез диалог с участието на популярни лица. Всички ученици могат да посетят сайта на кампанията www.vlezvchas.bg, където да  получат повече информация за проекта и да се състезават в интерактивна игра за атрактивни награди.

В четвъртото издание на „Влез в час с данъците“ НАП ще раздаде 10 големи награди – 2 игрови конзоли, 2 гейминг системи за виртуална реалност, 2 велосипеда, 2 електрически смарт ховърборда и 2 смарт часовника. Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *