Водещи новини Общество

Пореден вандалски акт в детска градина “Слънчице” в Добрич – унищожиха пързалка

Вандали са изтръгнали от основите и разбили на части едно от комбинираните детски съоъжения в двора на детска градина №10 “Слънчице” в Добрич, съобщиха от там.

На ужасяващата гледка се е натъкнали работещите в учебното заведение, когато тази сутрин отишли на работа. Пързалката е изтръгната с  голяма сила, а части от нея са  разхвърляни наоколо. 

През последните десет години всички съоръжения за игра в двора на детската градина са подменени.Повикана е полиция, която е направила оглед на място.

Ще бъдат прегледани записите от видоекамерите. Опасенията са, че вандалският акт е извършен през тъмната част на денонощието, а външното осветление на двора е аварирало.

Само преди дни, детското заведение бе обект на друга вандалска проява – откъртени бяха комарниците на първия етаж, мрежите им са били намерени накъсани, а рамките са липсвали.

Унищожената пързалката с къщичка е била монтирана към един от пясъчниците на двора. Тя е закупена през 2008 г. По проект на родителското настоятелство “Сдружение за развитие на деца “Слънчице” тогава са закупени три модерни пързалки с къщички и беседка. Проектът е финансиран по програмата на община Добрич за реализиране на благоустройствени мероприятия върху обекти общинска собственост с участие на местното население. Общата стойност на проекта е 10 000 лева. Собственото участие на сдружението възлиза на 25 % или 2 500 лева, средствата от родителите. Непосредствено след монтиране на съоръженията преди 10 години, вандали потрошиха люлката към едно от съоръженията, доставено по същия проект. Благодарение на видеозаписите, те бяха разкрити.

През последните десет години всички съоръжения за игра в двора на детската градина са подменени.

По друг проект на сдружението са закупени друго комбинирано съоръжение – къщичка с пързалка, както и къщичка за игра, пейки и кошчета за отпадъци.

Екипът на детското заведение се надява вандалите да бъдат заловении да понесат своята отговорност. За жалост обаче една от групите в детската градина остава без съоръжение за игра на двора. 

Follow Me:

Related Posts

  1. Слава Лукипудис says:

    Изнамерете ги тези мърльовци и им счупете гадните ръце – кои идиоти са ги правила на този свят само за бели и простотии.
    Родителите им не са ли ги научили на нищо хубаво?
    Господи – слагай белег на подобни хора – да са отличими от където минат и хората да ги линчуват!
    Как не се срамуват от постъпките си? Как живеят …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *