Образование Тервел

ПГТО „Дочо Михайлов“ в Тервел чества патронен празник

„Добруджа и нейната историческа съдба” бе мотото на патронния празник на ПГТО „Дочо Михайлов“ в Тервел. Традиционно, за празника директорът на училището инж. Иван Желязков отправи поздрав към всички бивши и настоящи ученици, учители, служители и награди отличилите се ученици от конкурсите за есе, волейбол и футбол, посветени на празника. Той подчерта ролята на гимназията за професионалното изграждане и израстване на своите възпитаници.

Стана ясно, че новата учебна година е стартирала с обновен физкултурен салон и нова техника за часовете по професионална подготовка, финансирани от Министерството на образованието и науката.

С драматизация, рецитал  и песни, изпълнени от учениците, бе отдадена почит на патрона на училището Дочо Михайлов и неговата роля за освобождаването на Южна Добруджа и връщането и в пределите на България.

Поздрав по случай празника бе отправен от ДФТА „Калинка Вълчева“ с главен художествен ръководител Нели Денева, танцова формация „Каприз“ с ръководител Живка Ненова и Вокална студия Тервел с ръководител Живко Колев, със солист ученичката от ПГТО Пролетина Борисова.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *