Добрич Каварна Общество

Кметовете на Добрич и Каварна – финалисти в конкурса „Кмет на годината”

Кметовете на Добрич Йордан Йорданов и на Каварна Нина Ставрева са сред финалистите в конкурса „Кмет на годината”.

Заедно с градоначалниците на Велико Търново инж. Даниел Панов, и на Монтана – Златко Живков, Йордан Йорданов е финалист в категорията „Ин витро програми”, раздел големи общини.

Нина Ставрева пък е на финал в категорията „Спорт и младежки политики”, в раздела за малки общини, заедно с кметовете на Драгоман Андрей Иванов, и Долна баня Владимир Джамбазов.

Битката в конкурса “Кмет на годината” тази година е в 10 категории. Другите категории в конкурса са Smart City, Видеонаблюдение и сигурност, Инвестиции и работни места, Паркове и екотранспорт, Иновации в образование, Туризъм, култура, фестивали и традиции, Кмет на годината. Гласуването стартира на 22 октомври, провежда се на два етапа и ще приключи на 13 ноември 2018 г. Победителите, събрали най-много гласове от вота на хората, ще бъдат обявени на 15 ноември на специална церемония в НДК. Тогава ще станат ясни 30-те градоначалници отличници на България.

В първия етап на конкурса хората гласуваха за кметовете на всички 265 общини в 10 категории. Вотът продължи до 23,59 часа на 4 ноември. Днес (5 ноември) стартира вторият етап на гласуването. В 9 от категориите остават по 9 общини, получили най-много гласове. Те са разделени както следва: 3 малки, 3 средни и 3 големи общини. Малка община е такава с население до 20 000 души, средна – с население от 20 000 до 50 000 души и голяма – с население над 50 000 души.

В категорията – “Кмет на гражданите” ще може да се гласува за всички 265 общини до края на конкурса – 13 ноември 2018 г.

Надпреварата се организира за шеста поредна година от Порталът на българските общини Kmeta.bg.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *