Култура

Дарения от Добрич получиха две села с бесарабски българи в Украйна

Представители на инициативата „България за България” посетиха две села в Украйна, населени с бесарабски българи, за да направят дарения. Те бяха на 5-дневна официална визита по покана на училищните настоятелства от с. Чийший и с. Нови Трояни  в Украйна, в лицето на Мария Птинти и Валентина Констнтинова.

Предоставени бяха дарения от 500 нови учебника, 500 книги, художествена литература, две икони за двете църкви, 4 елхи, дарени от Държавно горско стопанство, Добрич.

„България за България” в състав Венелин Джендов, Димитър Каракашев и Стоян Киров. Това дарение се осъществи и с подкрепата на Николай Бончев, Венелин Велев, Димо Узунов, Нели Шопова, фирма Мания, Атанасов груп, регионална библиотека „Дора Габе”, Исторически музей и Художествена галерия.

“За двете детски градини също имаше дарение – по 100 броя учебни помагала за възраст 3-6 години. Свещениците Михаил и Игор приеха двете икони за двете църкви. В двете църкви и училища бяха засадени елите с послания.

Нашите дарения бяха като празнични дни за двете села. В двете градини и училища имаше подготвени литературно-фолклорни програми по случай Деня на народните будители”, споделиха дарителите от Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *