Образование

Ученици от гимназията по туризъм в Добрич вече готвят в ресторанти

Учениците, които учат в дуалния 11 “г” клас за готвачи в Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич вече готвят в реална работна среда в истински ресторанти, съобщиха от учебното заведение. От 24 октомври започна първият модул от учебната им практика в ресторантите на „Албена“ АД – партньор по проекта ДОМИНО.

С голям ентусиазъм и стремеж към перфектност младите работят в екип с утвърдени шеф-готвачи и се учат на тънкостите при приготвянето и презентирането на ястия.

Младежите правят застроена пилешка супа, гъбен сос, омлет „Натюр“… И още – аранжират десерти за кафе пауза, оформят плата с колбаси за закуска, помагат и за „студената кухня”, подреждат блок-маси за обяд, зареждат обедното меню – супи, сирена, плодове…

“Наставниците на дуалните ученици с радост и грижовност им предават умения и занаят. Ето това се казва „учене чрез работа“, което е в основата на успешния модел на дуално образование, който прилагаме по ДОМИНО”, посочват от училището.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *