Водещи новини - дясно Здраве Спорт

Ивет Лалова дари фланелка с автограф, за да проходи Митко от Оброчище

Фланелка с автограф  от екипировката на Ивет Лалова за Олимпийските игри в Рио е Жанейро през 2016 г. е най-новото попълнение сред спортните трофеи, предоставени за благотворителния търг, който набира средства за лечение на Димитър Стоев от Оброчище.

Начална цена 100 лв., стъпка 10 лв.

Дарена от най-бързата българка Ивет Лалова, състезаваща се в спринта на 60, 100 и 200 метра. Европейска шампионка на 100 м за 2012 г., европейска шампионка в зала на 100 м за 2012 г. и на 200 м за 2005 г., национална рекордьорка на България на 100 м и на 200 м в зала. Участва в 4 олимпиади – Атина (2004), Пекин (2008), Лондон (2012) и Рио де Жанейро (2016).

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, поради големия интерес и проявено желание от видни спортни личности да помогнат на Димитър Стоев от Оброчище да проходи, благотворителният търг бе удължен до 17 ноември, когато се навършва четвърт век от историческата футболна победа на България над Франция. За да може “Чудото от “Парк де Пренс” и “Чудото на Митко” да се слеят в едно.

Бистришките тигри и Ивет Лалова с подкрепа за Митко от Оброчище

След злополука преди четири години Димитър Стоев от с. Оброчище е с прегънат вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. 32-годишният мъж е парализиран от кръста надолу. Шансът за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки е повече от 90%. Митко има оферта от кипърска болница с определена сума за лечението 60 000 евро, непосилни за семейството.

На 29 септември стартира онлайн търг, чиято цел е набиране на средства за лечението на Митко, като се предлагат предмети, предоставени от известни спортисти и клубове.

Предлагат се вратарска фланелка на футболния клуб “Динамо” Москва с автографи, дарена от ФК „Динамо” Москва по време на предсезонната подготовка на отбора в България. Другият предмет, за който може да се наддава, е състезателен номер с автограф на Тихомир Иванов от Световното първенство в Бирмингам през 2018 г., на което се класира на девето място. С резултата си от Лондон той се нареди сред най-елитните скачачи на континента. Фланелка на футболния клуб “Черноморец” Балчик с автографи. Комплект за игра на шах и табла, включващ дървена лакирана сгъваема кутия (разгъната 48/48 см), дървени шахматни фигури Стаунтон (размери на царя – височина 89 мм, диаметър на основата – 34 мм), пластмасови пулове за игра на табла със зарчета и текстилна торбичка за съхранение – 75 години Българска федерация по шах (2006 г.) Те са дарени от гм Момчил Николов. Може да се наддава също и за състезателен номер на най-добрата българска състезателка в дисциплината висок скок в момента Мирела Демирева от Европейското първенство в Амстердам през 2016 г. На това състезание Мирела преодоля 196 см и спечели сребърен медал. Състезателна фланелка от третото издание на турнира по ловна стрелба Admiral Challenge 2018, дарена от ловно-стрелкови комплекс “Адмирал” (Балчик) Shooting Range Admiral. Фланелката с автограф на Григор Димитров също е част от благотворителния търг, предоставена от Руслан Йорданов – собственик на BGtourism.BG и основател на Сдружението в обществена полза „Приятели на Добруджа“.

Подкрепа обявиха от отбора на премиера Бойко Борисов – ФК „Витоша“ /Бистрица/, както и от най-бързата бяла жена на планетата Ивет Лалова, която ще дари предмет за търга.

Приятелите на Митко приканват всички, които има желание и възможност да се включат в търга или просто да дарят скромна сума, за да бъде подкрепено младият мъж, да го направи!

Дарителската банкова сметка за лечението на Димитър Стоев:

IBAN: BG 67 UNCR 7000 1522 2630 29

BIC: UNCR BGSF – Dimitar Stoyanov Stoev

Unicredit Bulbank, Balchik

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *