Водещи новини Общество

Земетресение в Румъния разлюля Добрич

Земетресение с магнитуд от 5,6 по скалата на Рихтер с епицентър в района на окръг Вранча бе усетено и в Добрич. В продължение на няколко секунди то люлееше в добруджанския град. Особено осезаем трусът бе по високите етажи и успя да събуди мнозина.

Земетресението е усетено в цяла Северна България.

По данни на Европейския сеизмологичен център, трусът е възникнал в 3,38 часа българско време, малко преди смяната на астрономическото време.

По първоначална информация, трусът бе с магнитуд от 5,7 по Рихтер, но по-късно ЕСЦ уточни, че е 5,5, а след това коригира на 5,6.

Епицентърът му е на 129 км от Букурещ, с дълбочина от 153 км.

Трусът се е усетил в България и в граничния район Украйна-Молдова, посочва още Европейския сеизмологичен център.

Данните му показват, че продължават трусовете в Турция и Гърция, в Йонийско море. На 26 октомври там бе усетено земетресение от 6,8-а степен по Рихтер. През последното денонощие трусовете там са с магнитуд от 3,2 до 4,7 по Рихтер.

Follow Me:

Related Posts

  1. Ако погледнете сайта на европейския сеизмологичен център, ще забележите ,че изнесените от вас данни са грешни !

    • Pro News Dobrich says:

      Много внимателно сме гледали сайта на Европейския сеизмологичен център. Може би, не знаете, но данните за земетресенията там се актуализират. В първите минути след труса бе посочен магнитуд 5,7, малко по-късно – 5,5, а след около час вече бе уточнен на 5,6 по скалата на Рихтер. Малки промени настъпиха и в данните за дълбочината и епицентъра. Данните, които са посочени в публикацията, са актуализирани един час след труса.
      Ще сме благодарни, ако уточните кое е грешно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *