Водещи новини Култура Общество

Продължават неделните Хорà за хòрата на площада в Добрич

Инициативата за неделни хора на площада в Добрич, която се реализира миналата неделя, ще продължи и занапред, съобщиха за Про Нюз Добрич организаторите от клуб The Maze.

На 21 октомври малки и големи се хванаха на кръшно хоро на площад „Демокрация”.

Инициативата „Хорà за хòрата” се ражда на 20 октомври 2013 г. „Борейки се срещу поредното национално предателство на политическата клика в България се роди идеята да възродим една стара българска традиция – българското хоро. Всяка неделя във всяко кътче на България възстановяваме, запазваме, подготвяме и одухотворяваме децата си с най-чистото, с най-българското – хорото ни. Така започнаха хората преди пет години. Някои си мислят, че са просто забавление. Замисълът е много по-дълбок. Помислете само, какво би станало, когато всички се хванем заедно на хорото, отново, като сплотен народ”,  споделят организаторите.

„Идеята на Хорà за хòрата ни допадна. С колегите ми доста обикаляме и следим какво се случва в останалите градове на страната и така решихме да опитаме това начинание и в Добрич. Със сигурност няма да спрем с едно неделно хоро, но засега не мога да се ангажирам в дългосрочен план, с конкретни дати. Замисъла на инициаторите от София е да се танцува по залез слънце на мегдана. Това ще правим и ние, присъединявайки се към тази чисто българска инициатива”, сподели пред Про Нюз Добрич Деян Николов – управител в клуб The Maze Добрич.

Датите за следващите няколко хора, които ще се извият в Добрич, са на 28 октомври и 11 ноември – с един и същ начален час (16.00), на площад “Демокрация”.

„Хорà за хòрата” – нека бъдем онова, в което сме едно цяло и го празнуваме всеки ден.

Съживяваме отколешната традиция на хорото – всяка неделя и на празник – за млади, стари и деца. С чудесна и вдъхновяваща автентична музика, завихряме енергията на общо българското хоро. Предай нататък – да пламнат огънчета и да се извият хора из цяла България и навред”, призовават организаторите.

🍀 Неделя е!🇧🇬 Време е за хоро на мегдана.🌷 Изключително зареждащо!гр.Добричпл.Демокрация21.10.2018г.🌞🌞🌞

Публикувахте от Преслав Атанасов в Неделя, 21 октомври 2018 г.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *