Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Добрич влизат организирано в библиотеките за "Седмица на четенето"

От 22 октомври започна националната кампания "Седмица на четенето". Тя ще продължи до 26 октомври в цялата страна, съобщават от Министерство на образованието. Днес, добричките учениците в среден курс, ще имат възможност да влязат в градската и читалищни библиотеки, за да почетат заедно и да им бъдат представени творби и материали, свързани с идеята на кампанията.
  • От 11.00 ч. ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ ще са в Регионална библиотека „Дора Габе“ - Моето първо посещение в библиотеката
  • От 11.45 ч. в Детски отдел на библиотеката в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ - „Говорим, пишем, четем и разказваме за есента” – урок по проект „Заедно учим, творим и играем”-
  • От 13.00 ч. в Детски отдел на библиотеката в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ – презентация на тема „Добрич – моят роден град” 
  • От 13.30 ч. ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ ще се в Регионална библиотека „Дора Габе“ - "В света на четящите хора"
  • От 14.00 ч. – ученици от ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Св. Климент Охридски“ ще са в Детски отдел на библиотеката в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ - презентация на тема „Забележителностите на град Добрич”

Целта на националната кампания "Седмица на четенето" е да се насърчава и повишава грамотността на учениците. Очаква се да се организират над 3000 събития в цялата страна, включващи разнообразни игри, състезания, представяне на книги и национален маратон на четенето.

c