Водещи новини - дясно Здраве

Лекари направиха чудеса, за да спасят младежи от Добрич след зловеща катастрофа

В последно време има сериозно увеличение на млади пациенти, пострадали при пътно-транспортни инциденти, съобщиха за Varna24.bg от пресслужбата на МБАЛ “Св. Анна” във Варна.

Въпреки солидния си стаж, лекарите в реанимацията на МБАЛ “Св. Анна” са стъписани от растящия травматизъм при много млади хора. Само за 4 дни – от 4 до 8 октомври в отделението са докарани 6-има пациенти с тежки съчетани травми – на глава, шия, ребра, таз и крайници, съобщиха от пресслужбата на здравното заведение.

Спешно събират 6000 лева, нужни за спасяването на ученик от ФСГ в Добрич

Добрата новина е, че те са стабилизирани, а трима от тях вече са приведени за лечение в Ортопедия.
Сред пострадалите, постъпили преди дни в Реанимацията с опасност за живота, са 17-годишно момиче и 18-годишно момче в изключително тежко състояние. Момчето е с черепно-мозъчна травма, шийна травма, гръдна травма и счупени бедро и подбедрица. Момичето е с травми на таз, корем и изключително тежка лицево-челюстна травма. Операцията по възстановяване лицето на младото момиче е извършил специалист от Военно-морска болница – Варна. Медиците от МБАЛ “Св. Анна” са положили неимоверни усилия, за да опазят живота на младежите, които вече са стабилизирани и под наблюдение.

Добри новини след операциите на пострадалите при катастрофа Емо и Нелиса

Про Нюз Добрич припомня, че на 7 октомври по булевард „Русия“ лек автомобил “Рено”, управляван от 18-годишното момче, се е блъснал в дърво в района на училище “Св. Кл. Охридски”. При тежкия инцидент пострадаха 17-годишната Нелиса Михайлова и 18-годишния Емо Ангелов, ученици, съответно в СУ „П. Р. Славейков“ и ФСГ „Васил Левски“ в Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *