Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Тази вечер БГ надеждата от Балчик Валентин Андреев излиза за медал на Олимпиадата

Валентин Андреев излиза днес от 22:00 ч. българско време, на финала на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина. Балчиклията ще се изправи срещу останалите конкуренти в битка за медалите. Дали ще успее, а и на кое място на почетната стълбичка ще видим младата национална надежда в дисциплината хвърляне на чук /5 кг./- ще разберем преди 23:00 ч. наше време, когато приключва надпреварата в сектора. Нека припомним:
  • В квалификационната първа фаза, Андреев приключи с второ постижение от 82.29 м., изпреварен единствено от Михайло Кохан от Украйна - световен и европейски шампион в категория до 18 г. , който изпрати уреда на 85.97 м.
  • След приключване на всички хвърляния в сектора, резултатите от двете фази ще бъдат изчислени и така ще се определят първите трима в дисциплината чук /5 кг./ на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес 2018
  • На Европейското първенство през т.г. в унгарския град Дьор, Валентин Андреев завърши като вицешампион за юноши до 18 г., където и тогава беше изпреварен единствено от украинеца Михайло Кохан.
  • Най-добро постижение за момента - 83,09 м.
Нашето момче има какво да показва, а има и още много да доказва. Нека само да не го спохождат неприятни контузии, а за останалото баща и син Андрееви, със сигурност имат идея какво и как.
c